Reisplannen 2017

De plannen voor 2017 zijn aardig concreet, zeker nu er al 1,5 maand verstreken is.reisplannen-2017

Op 7 december 2016 is de Zeezwaluw de kant op gegaan in Clarkes Court Boat yard & Marina in Woburn Bay, Grenada. De planning was nieuwe antifouling aanbrengen en de normale onderhoudswerkzaamheden verrichten. Echter toen de boot eenmaal op de kant stond, vonden we dat de verf boven de waterlijn en toch wel erg slecht uitzag. Verkrijten en roestsporen door metaaldeeltjes (afkomstig van ijverige medezeilers die slijpen aan hun stalen schepen) hadden het verfsysteem uit 1983 geen goed gedaan. Kortom we hadden een nieuw project!

Het bovenwater gedeelte wordt van een nieuw verfsysteem voorzien, de werkzaamheden doen we helemaal zelf en we hebben dus wat meer tijd nodig dan de 4 weken die we eerder hadden gepland. Ook worden de 10 uit 1983 stammende acrylaat raampjes in de romp vervangen door polycarbonaat (lexaan) raampjes.

Als de planning gaat zoals het nu lijkt, zullen we 23 mei 2017 weer in het water dobberen. Dan een paar dagen de boot op orde brengen om daarna noordwaarts langs eilanden en mooie ankerplaatsen te hoppen tot aan Martinique. Na Martinique maken we de overtocht naar Bonaire en Curaçao. Hoelang we op de voormalige Nederlandse Antillen zullen verblijven, hangt af van hoe we het daar vinden en de periode van het jaar dat we er aankomen. Mogelijk dat we er het komende hurricane seizoen doorbrengen. Geen heroïsche overtochten dus dit jaar.

Inmiddels hebben we 2 maanden op Martinique doorgebracht (zie de Zeezwaluw Suffertjes) en liggen sinds maandagmorgen 28 augustus aan een mooringboei bij Kralendijk op Bonaire. Ver van huis maar niet echt. Bonaire is een provincie van Nederland en je kunt hier gewoon je moers taal spreken. Het ziet er fantastisch uit, het water is blauw- groen en kristal helder. We gaan de komende weken het eiland van Noord naar Zuid en Oost naar West verkennen.

Inmidels is het december. Sinterklaas is terug naar Spanje, ook hier op Curacao waar we inmiddels al een maandje verblijven. Spaanse Water is een prima ankerplek, veilig en rustig met veel Nederlandse schepen. Het hurricane seizoen is voorbij en het ene na het andere schip verdwijnt uit SW. Wij blijven hier nog zeker tot halverwege januari.

Via  de reisverhalen  en het Zeezwaluw Suffertje  houden we jullie op de hoogte van ons reilen en zeilen in 2017.

___/)___

Advertenties