Reisplannen 2013

Na alweer 11 jaar wonen op- en reizen met de Zeezwaluw is ze toe aan een liefdevolle opknapbeurt voor we verder willen reizen. Vorige winter in Las Palmas zagen en ondervonden we dat de Canarische Eilanden een prima klimaat heeft om gedurende de “wintermaanden” onderhoud te doen. Een heerlijk temperatuurtje 15-25 graden, volop zon, bijna geen regen en maar af en toe een stormpje. De marina van Las Palmas is veilig tijdens die winterstormpjes en op het Marina terrein en in de stad zijn veel winkels op het gebied van watersportartikelen (o.a. Rolnautic en The Led Shop), broodnodig voor onderhoud en/of vervanging. Kortom een prima plek om te klussen.

Grote en kleine klussen hebben zich aaneengesloten tot een lange, lange lijst. Sommige klussen zijn arbeidsintensief zoals schuren/lakken/verven of het uitzoeken via het internet welke onderdelen waar gekocht/besteld kunnen worden.image009 Technische klussen vragen beleid en kennis en hopen dat niets tegenzit bij het verwijderen van iets wat al 30 jaar op zijn plek zit. Dan pas kan er gesleuteld worden of starten met iets nieuw inbouwen.

Hoe de klussen verlopen, zullen we regelmatig in het “Zeezwaluw Suffertje vermelden. Ook van onze omzwervingen en wandelingen (niet zo frequent ivm het klussen) op Gran Canaria zullen we verslag doen in de reisverslagen.

 We hebben ons echter voorgenomen niet eerder uit Las Palmas marina weg te gaan voor de klussenlijst geslonken is tot neuzeldingen zoals een lijntje vervangen, een kitnaadje dichten of een pakking verwisselen. Tot 1 juli zijn we hier in elk geval zijn en met een aan zekerheidgrenzende waarschijnlijkheid wel tot september.

Aangezien we nu nog niet weten wanneer alle klussen naar onze tevredenheid afgerond zijn, is het lastig om een reisplan voor het komende seizoen te maken. Wat we wel weten is dat het zeker geen lange heroïsche zeiltochten zullen worden! Als we op tijd gereed zijn, behoort schooieren langs de zuidkust van Portugal en Spanje nog tot de mogelijkheden. Wat later gereed, dan wordt het ws Canarische Eilanden hoppen en ankeren in mooie baaien om te relaxen, zwemmen en wandelen op plekken waar we nog niet geweest zijn.

In elk geval zouden we in september of oktober uit de marina moeten vertrekken. De meer dan 200 schepen die deelnemen aan de ARC (Atlantic Rally for Cruisers) vertrekt op 24 november uit Las Palmas. Het verzamelen van de deelnemers start al in oktober zodat er vanaf dat moment meestal weinig tot geen plek meer is voor passanten. Wij waren een van de gelukkige passanten en hoefden niet weg van onze plek. Lees de ARC ervaringen in Het Zeezwaluw Suffertje 10a en 10b.

___/)___

Advertenties