Reisplannen 2014

Na meer dan een jaar stilliggen in de marina van Las Palmas, hebben we weer erg veel zin om een heerlijke zeiltocht te gaan maken. De eerste 4 maanden van dit jaar zullen we nog een aantal grote en kleine klussen moeten doen, maar daarna wordt de Zeezwaluw weer helemaal in zeilmode gebracht. Vanaf begin mei zullen we uitkijken naar een gunstig weerwindow om richting Portugese kust te zeilen.

Het werd begin juni dat we Las Palmas uitzeilden en met een heel licht windje na 4 dagen in Calhete, aan de zuidwest kust van Madeira afmeerden. Nieuwe omgeving dus exploreren! Op 20 juni zijn we aangekomen in Portimão, de zuidkust van Portugal ons vaargebied voor deze zomer.reisplannen-2014

In de zomermaanden willen we langs de Portugese- en Spaanse zuidkust schooieren, omdat we het een schitterend gebied vinden maar ook om de vele nieuwe speeltjes uit te testen. Energieverbruik, -opslag en het maken van “groene stroom” m.b.v. de nieuwe zonnepanelen in combinatie met de sleepgenerator. Ook de ingebouwde Schenker watermaker zal uitvoerig worden getest en zullen we ons eigen water maken, geen gesleep met jerrycans meer. Kortom testen van alle nieuwe dingen, naast het keuren van het reddingsvlot en de 3jarige bootwaardebepaling staat niets in de weg om er een gezellige relax zomer van te maken. Aan het eind van het jaar zo rond eind november (als de ARC weg is) of begin december, zullen we weer in Las Palmas aankomen.

Laatste nieuws: Doordat het kaal maken van het onderwaterschip (schrapen en schuren) langer duurt dan was voorzien zoals we al in “Het Zeezwaluw Suffertje” 12 en 13 beschreven en de werf in Faro van 5 december tot 5 januari sluit, staan we in elk geval tot de eerste week van Januari op de kant in Faro. Daarna is het plan nog steeds om naar de Canarische Eilanden te vertrekken om na bevoorrading over te steken. Zoals nu de plannen liggen willen we dan de tijd in de marina van Las Palmas benutten voor de laatste aanpassingen, eventuele reparaties en inkopen van onderdelen en voorraden voor we in januari of februari op weg gaan richting Suriname.

Zoals gewoonlijk zullen we regelmatig in het “Zeezwaluw Suffertje” vermelden wat we doen en waar we ons bevinden. Nu, begin oktober staan we op de kant in Faro. Opnieuw gaan we weer regelmatig over onze omzwervingen en wandelingen verslag doen in de reisverslagen. Als eerste reisverslag kunnen jullie genieten van: Zeilen, hoe ging dat ook maar weer …

___/)___

Advertenties