Reisplannen 2015

Het reisplan van 2014 was zoals meestal geldt voor zeilers “Bij eb in het zand geschreven”. In 2014 werd het plan dan ook weer totaal anders dan verwacht. In plaats van in december 2014 in Las Palmas op Gran Canaria de laatste voorbereidingen te treffen voor onze Oceaan Oversteek, doen we dat tot begin februari 2015 in Faro, Algarve.

Zodra we gereed zijn met de werkzaamheden aan de Zeezwaluw op de kant in Faro, gaan we met spring-hoogwater te water. Dus kortsluiten met Bruce om de juiste dag en het tijdstip te kiezen. Zodra we in Faro in het water liggen, moeten we direct weg onder de kraan ivm de diepteverschillen die optreden bij de getijdenwisseling. Dus na vertrek van de werf eerst nog een dag of twee ankeren bij Culatra om de boot helemaal vaarklaar te maken, voor we naar Las Palmas zeilen voor een pitstop. In Las Palmas worden de laatste verse voorraden ingeslagen, voor we met een gunstig weerwindow vertrekken naar Suriname, was de planning in januari.

Veranderde plannen:image003

Het is intussen eind april en het is te laat om nu zonder stress nog de Atlantische Oceaan over te steken. We zijn al wel in Las Palmas, waar de tandarts afspraak van Riens loopt en de behandeling is nu voltooid, de check van de verstaging (eis verzekering) moet nog gedaan zodat de beste tijd voor de oversteek gepasseerd. De oversteek wordt dus doorgeschoven naar het einde van het jaar. Op 8 augustus 2015 is de verstaging gecheckt door de rigger van Alisios in Las Palmas en in goede staat bevonden, wij zijn daar erg blij mee!

Niet getreurd, nieuwe zomerplannen worden gesmeed. Azoren in het verschiet of eiland hoppen in de Canaries???? Mogelijk het laatste omdat er halverwege juli een bezoek aan Nederland is gepland voor het huwelijk van Tamara en Rob. Kortom, plannen zijn flexibel als de omstandigheden dat vragen.

Zoals gewoonlijk zullen we het laatste nieuws in het “Zeezwaluw” vermelden die tegenwoordig regelmatig opgeleukt worden met filmpjes over wanneer we waar zijn evenals alle avonturen die we meemaken. Het verslag “op 11 poten de winter door” (het Project onderwaterschip) gaat over hoe, wat en waarom we zolang op de werf in Faro hebben gestaan. Het 2de verslag “weer terug in Las Palmas” vertelt naast onze re-integratie in de zeilersgemeenschap na een afwezigheid van 9 maanden ook wat meer over ons bezoek aan Nederland ivm het huwelijk van ons petekind.

Laatste nieuws

We zijn alweer aan het eiland hoppen in de Canarisch, lees daarover meer in Zeezwaluw Suffertjeof het reisverslag “Canarische Expeditie I, Tenerife”, die jullie meeneemt op verkenning van het eiland Tenerife. Het reisverslag “Canarische Expeditie II, La Gomera”, is gevuld met al het moois waaronder vele grote foto´s, over wat Gomera allemaal te bieden heeft. Intussen is Canarische Expeditie III, El Hierro ook al on line. Dit kleine eiland vonden we erg bijzonder. We zijn sinds 4 december terug in Las Palmas, waar we aan het voorbereiden zijn voor ons vertrek naar Suriname rond 15 januari 2016.

___/)___

Advertenties