Zeezwaluws Reisplan 2016

Ook in 2015 werd ons reisplan anders dan gedacht. Eerst omdat we pas eind maart uit Faro vertrokken en het te laat was om toen nog over te steken naar Suriname. Vervolgens was een bruiloft in Nederland er de oorzaak van dat de Azoren niet bezocht werden. Maar, we hebben 3 maanden lang heerlijk gezworven in de westelijke Canarische eilanden. Dat hadden we niet willen missen.image003

Nu januari 2016 is het tijd om eindelijk over te steken naar Suriname! Het vertrek uit Las Palmas is op 21 januari 2016. De oceaanovertocht Las Palmas-Suriname zal, als we rechtstreeks gaan, ongeveer 23 dagen duren denken we. Intussen zijn de grote zaken geregeld. Nu nog de kleine dingen zoals laatste klusjes aan dek en de rest van de houdbare en verse voorraden inslaan. Daarna kunnen de lijnen los!

Plan; zuid tot de boter smelt zoals vroeger werd gezegd, gaat ook nu nog op. Zuid in de richting van de Kaapverdische Eilanden (KVE). Als we ons prima voelen en de wind al gunstig is, buigen we ongeveer 200Nm boven de KVE af en zeilen westwaarts naar Suriname. Indien er weinig wind is in de buurt van de KVE dan stoppen we daar voor een adempauze van een weekje.

Dan door naar Suriname. Hoelang we daar blijven???? Dat weten we nog niet, hangt af van hoe we het daar vinden en welke bezienswaardigheden of gezellige mensen er zijn. Na Suriname zijn (Brits) Guyana, Grenada en Trinidad en Tobago aan de beurt voor een bezoekje. Op dit moment weten we nog niet waar we stoppen voor het hurricane seizoen. Dat komt later. Tijdens de hurricane-stop maken we vervolgplannen voor de Carieb.

Zoals gewoonlijk zullen we het laatste nieuws in het “Het Zeezwaluw Suffertje” vermelden, …. maar er zal een langere periode van radiostilte dan jullie van ons gewend zijn. Er zijn op de Atlantische Oceaan namelijk geen Wi-Fi en telefoonzenders.

 

Na 2975Nm en 22.5 dagen op zee, is de Zeezwaluw veilig afgemeerd bij de Sailing Club Suriname vlakbij Domburg in de Suriname rivier. Van 12-02 tot en met 2-3 hebben we daar gelegen. Vanaf 3 maart liggen we aan de boei bij Domburg marina. Het dorp en de marina hebben alle faciliteiten die we nodig hebben. Ook het reisverslag van “De Atlantische Oversteek” is al te lezen.

“Buitenkansjes in Suriname” vertelt over onze belevenissen over 11 weken verblijf in Suriname. 

Laatste nieuws: Inmiddels is ook Suriname alweer in ons kielzog verdwenen. 3 weken geleden zijn we uit Domburg vertrokken en na bijna 600Nm in 4 dagen, aangekomen in Prickley Bay aan de zuidzijde van Grenada. We zijn dus nu echt gearriveerd in de Carieb!!! In Suriname is geen echte watersportwinkel waar we de onderdelen die vervangen moesten worden na de Oceaan Oversteek konden kopen. In Grenada zijn 3 watersportwinkels en kunnen alles kopen wat we moeten en willen. Kortom we blijven nog even hangen en genieten in dit eerste groene Caribische eiland Grenada. Intussen zijn er in de diverse Suffertjes van 2016 verhalen over Granada verschenen. Sinds een paar weekjes is ook het reisverslag: Grenada, Spice Island, Hurricane hole en nog veel meer” te lezen. Nog even en dan worden onze nieuwe plannen voor 2017 geopenbaard. 

Bij Anker en haven informatie zijn ook Zuid-Amerika en Caribische Wateren opgenomen.

 

___/)___

Advertenties