Atlantische Eilanden

De drie eilanden groepen in de Atlantische Oceaan, de Azoren, Madeira en Canarisch wilden we graag bezoeken voor we de Atlantische Oceaan oversteken naar de Carieb. De informatie die we in de beschikbare pilots vinden, nodigt uit tot een uitgebreid bezoek. Daarnaast maken de heersende winden het gemakkelijk om tussen het vasteland van Europa en deze eilandengroepen heen en weer te zeilen. Als extra kunnen we dan weer oefenen met een wat langere zeiltocht op de Atlantische Oceaan. Na jaren inMuurschildering in Porto Santo, Madeira Archipel de Middellandse Zee zijn we bijna verleerd hoe het is om op groot water nachten door te zeilen.

Tussen 2010 en 2015 hebben we 3 maal de Azoren Archipel als zomer bestemming gehad. 1 keer zeilden we vanuit Portugal naar de Azoren en 2 keer vanuit de Canarische eilanden. De Madeira Archipel ligt strategisch tussen Portugal, Azoren en Canarisch eilanden en óf op de heen óf op de terugreis maakten we daar een stop.Muurschildering Horta, Feial

Drie keer hebben we overwinterd in Las Palmas Marina op Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden. Kortom, we hebben aardig wat mijlen gemaakt in die jaren en erg veel mooie eilanden gezien.

Via de onderstaande reisverhalen willen we jullie laten meegenieten van deze parels in de Oceaan. Veel lees- en kijkplezier gewenst.

  1. Azoren Archipel
  2. De Madeira Archipel
  3. Canarische Eilanden

Surf snel door naar het vervolg en beleef onze 22.5 dagen durende Atlantische Oversteek en aankomst in Suriname  mee.

___/)___

Advertenties