Zeezwaluw

De scheepsnaam is “Zeezwaluw”

Model:                        ALC 46 sloep getuigd

Lengte:                       13.80 m

Lengte waterlijn:      10.15 m

Breedte:                      3.75 mimage003

Diepgang:                   2.05 m

Gewicht:                      15 ton

Motor:                          Perkins 4-108, 45 hp

Kleur:                            Wit

Tuigage:                       Top

Hoogte boven water: 19,5 m


ALC is de afkorting van de naam van de bouwer; Adolf “Dolf” Le Comte. De ontwerper is; A.E. Luders., Jr. Voor meer informatie over ALC-zeiljachten en ontwerpen van Le Comte, surf naar de Canadese special owner’s site.

Geschiedenis

De polyester romp van de “Zeezwaluw” is in 1983 gebouwd op de werf van Le Comte–Holland BV te Vianen in Nederland. Ze was de laatste van 8 ALC 46 en kreeg het bouwnummer 234. Toen Le Comte zijn scheepsbouw activiteiten verplaatste van Nederland naar de USA, werd bouwnummer 234 in een cocon meeverhuisd naar de scheepswerf in New Rochelle N.Y., USA. 12 jaar later, in 1995 bouwde Le Comte haar af en werd ze vernoemd naar het Apache Opperhoofd “Running Bare”. De tuigage van dit zeilschip is afwijkend van het originele ontwerp van een ALC 46, die Kits getuigd is.

In hetzelfde jaar zeilde Dolf LeComte haar, samen met zijn zoons terug van de States naar Nederland. 4 jaar lang was haar ligplaats in “De Koninklijke Jachthaven” te Muiden aan het IJsselmeer. Hij zeilde met haar tot november 1999, toen wij haar kochten. We hebben haar herdoopt in “Zeezwaluw” een echte Nederlandse naam voor een Nederlands zeiljacht.

Vanaf 1999 tot 2002 hebben we heerlijk met de Zeezwaluw gezeild maar vaker hebben we in onze schaarse vrije tijd, op- en aan haar geklust. Ons doel was om haar gereed te maken voor lange reizen en zodanig uit te rusten dat we haar met ons tweeën konden zeilen. Een extra uitdaging was om alle uitbreidingen en aanpassingen zodanig uit te voeren dat er geen verandering in haar uiterlijk of karakter ten opzichte van het originele ontwerp van 1983, te zien zou zijn. Neem een kijkje onder interieur en buitenkant en geniet via de fotoreportage van de schoonheid en veranderingen van “SY Zeezwaluw” tussen de folder van 1983, 1999 het jaar van aankoop en in 2009.

De try-out reis was in 2001 door onze zomervakantie weer aan de “Driehoek Noordzee(Kustzeilers) mee te doen. De Driehoek Noordzee start halverwege juni in Den Helder en ging naar Lerwick op de Shetland Eilanden en vandaar naar Haugesund aan de westkust van Noorwegen. Na 1400 mijl is de finish weer in Den Helder. Na nog eens 6 maanden hard werken was de Zeezwaluw gereed voor ons en lange reizen.

In maart 2002, zijn we met werken gestopt, hebben ons huis in Willemstad verkocht en zijn verhuisd naar de “Zeezwaluw”. Vanaf dat moment zijn we “live-aboards” en genieten van onze reizen en avonturen. Wil je meegenieten? Ga dan snel naar de korte verhalen onder Zeezwaluw Suffertje “Laatste nieuws” of naar de Reisverslagen 2002-2008  en Reisverslagen 2008-2016    en Reisverslagen vanaf 2016 tot heden

___/)___

Advertenties